https://totalcar.hu/magazin/technika
/2014/02/11/
muanyaghegesztes_lokharitojavitas/

https://www.facebook.com/
muanyagjavitas.muhegekft/

Miért a mi műanyag hegesztés weboldalunkat találta meg?

Azért mert olyan problémája van, amiben tudunk segíteni:

Leszakadt, behorpadt vagy eltört a lökhárító.
Felakadtam a lökhárítóval a padkára

A leggyakoribb telefonhívás, hogy eltört a lökhárító és lóg. Ennek több oka van. A leggyakoribb, hogy Budapesten több a padkák szabvány magassága, mint amennyi kerület van. De az szabvány sáv ahol leginkább koncentrálódik a járda mérete, az pont ott van, ahol a lökhárító tolatáskor felakad és eltörik.Nekem jött egy figyelmetlen autós a parkolóban

A padka sérülések után következnek a figyelmetlen parkoló társak és a lassú parkradarok. Szinte minden napos, hogy az ügyfeleink így érkeznek be hozzánk: „Így találtam az autót a ház előtt…”. Sokan rutinszerűen vagy épp rutin hiányában, de nem érzik megfelelően a távolságokat és gyakran meghúzzák a parkolóban lévő autókat. Ezt a legkisebb sérüléstől egészen az igen nagy törésig láttuk már.A parkradar lassan jelzett

A parkradarnak is kicsit több bizalom van szavazva, mint amit érdemel. Sokan nem tudják, hogy a radar van, hogy késve kapcsol és azt sem hogy a radarnak van holttere. Egy garázskapu vagy egy mélygarázs könnyen összetöri a műanyag lökhárítót. Érdekes, de a fentiekhez képest sokkal ritkább, hogy autó tör autót. De lényegében mindegy. A kis sérülést és a nagy sérülést is ugyan úgy kell megjavítani.


Téves ismeret van a köztudatban a műanyag hegesztésről:


A forrasztó pákával és a hőlégfuvóval nem lehet műanyag hegeszteni. A műanyag hegesztést kézi extruderrel és műanyaghegesztő huzallal lehet elvégezni.

Mi egy olyan családi vállalkozás vagyunk, ami 17 éve foglalkozik lökhárítósérülésekkel. A műanyag hegesztés egy olyan speciális területe az autóiparnak, amivel kevesen foglalkoznak szakszerűen.


Amiben biztosan fogunk segíteni:


 • Több mint 20 féle műanyaghegesztő huzalunk van.

 • Az összes fajtájú lökhárító sérülését ismerjük.

 • Leszereljük az alkatrészeket: nem kell máshova menni.

 • Kamrában fényezünk, ködölünk és polírozunk.

 • Sérült alkatrészeket megrendeljük és beszereljük. • műanyag hegesztő


  Műanyag hegesztés lépésekben

  1. Jöjjön be a műhelyünkbe és megnézzük a sérülést

  2. Lökhárítót leszereljük

  3. Elvégezzük a műanyag hegesztést és a fényezést

  4. Alkatrészt visszaszereljük a negyedik nap

  műanyag hegesztő
  Lökhárító javítás egy helyen
  műanyag hegesztő

  Alkatrész szerelés


  A műanyag hegesztéshez szinte mindig le kell szerelni a sérült alkatrészt. Ennek oka, hogy mind a két oldalon kell hegeszteni. Ezen kívül a fényezést a tökéletes minőség eléréséhez állványon és kamrában kell mozgatni. Ugyanakkor a szerelés nem tart sokáig.

  műanyag hegesztő

  Műanyag hegesztés


  A műanyag hegesztéshez profi gépek és nagy tapasztalat szükséges. Az eljáráshoz fontos az anyagismeret és a gép megfelelő beállítása. Mivel a hegesztőhuzalok egy adott hőmérsékleten olvadnak meg, ami nem lehet sem kevesebb sem több, így fontos a profi műanyaghegesztő gép. Olyan műhelyt érdemes választani, ahol ilyen gépekkel, azaz extruder műanyaghegesztő gépekkel dolgoznak.

  műanyag hegesztő

  Fényezés


  Az alkatrészek fényezése igényli az idő nagy részét. Ez a folyamat nagyon sok lépésből áll, amin nem lehet rövidíteni. Az anyagok kompatibilitása és száradása miatt általában 4 nap alatt készül el. Az előkészítés, fényezés és az utómunkálatok aprólékos és precíz munkát igényel. Ezért siettetni nem lehet.
  Kérdése van a műanyag hegesztéssel kapcsolatban?

  műanyag hegesztő

  Hívjon nyugodtan a mobil elérhetőségen:

  +36302828282